top of page

Societate Civila Profesionala de Psihologie
PETRE TRAIAN ROSU

Servicii psihologice de specialitate
Psihologie Clinică
Testarea psihologică
Constituie procesul de administrare, cotare și interpretare a rezultatelor unui test psihologic.
Aceasta include doar testul psihologic ca instrument de evaluare si interpretarea rezultatelor.
Evaluarea psihologică
Este un proces ce implică un scop bine precizat, o serie de instrumente de utilizare dar și o serie de variabile specifice situației.
Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor È™i a funcÈ›iilor psihice ale individului, È›intind È™i pe reliefarea punctelor tari, a resurselor de care dispune beneficiarul, în încercarea sa de a depăși anumite dificultăți.
Evaluarea psihologică urmăreÈ™te evidenÈ›ierea eventualelor tulburări psihice care ar putea exista, dar È™i modalitățile de funcÈ›ionare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie sau consiliere.
Evaluarea psihologică se poate realiza pentru toate categoriile de vârstă, folosind instrumente specifice, adecvate fiecărui beneficiar în parte: probe psihologice (teste), interviul clinic, precum È™i alte instrumente utilizate de psihologul clinician.
Evaluarea psihologică clinică, în temeiul normelor legale, în vederea emiterii unor certificate sau alte documente legale pornind de la profilul dumneavoastră psihologic È™i / sau starea dumneavoastră de sănătate mentală. Acestea sunt necesare în interacÈ›iunea dumneavoastră cu anumite autorități publice (de exemplu Comisia de expertiză a capacității de muncă, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap);
Rezultatele obținute de către client sunt confidențiale și se pot concretiza sub formă de avize sau rapoarte psihologice.
Consilierea psihologică
Consilierea psihologica se adreseaza atat adultilor cat si copiilor sau adolescentilor.
Consilierea psihologică este o intervenÈ›ie psihologică în scopul optimizării, autocunoaÈ™terii È™i dezvoltării personale sau în scopul prevenÈ›iei È™i remiterii problemelor emoÈ›ionale, cognitive È™i de comportament.
Cu alte cuvinte, consilierea psihologică este o intervenÈ›ie psihologică care se adresează persoanelor aflate în situaÈ›ii de criză, sau care se află în impas în ce priveÈ™te rezolvarea unor situaÈ›ii din viață personală sau profesională.
Persoanele care apelează la consiliere psihologică sunt deci persoane sănătoase, care au totuși nevoie de consiliere pentru a găsi soluții legate de problemele cu care se confruntă.
Consilierea psihologică este utilă în problemele de adaptare È™colară, profesională, socială È™i relaÈ›ională, în gestionarea conflictelor personale È™i a conflictelor familiale, în caz de probleme de identitate, pentru rezolvarea de probleme psihologice, pentru dezvoltarea È™i valorificarea potenÈ›ialului propriu, a resurselor personale.
Principalul scop în consilierea psihologică este rezolvarea de probleme emoÈ›ionale È™i/sau interpersonale.
bottom of page